Uitbreidingen voor uw machine:

Hieronder kunt u een aantal uitbreidingen vinden dit op dit moment beschikbaar zijn voor al onze machines. Op het offerte formulier kunt u de onderstaande optie’s toevoegen aan uw machine. Deze lijst met uitbreidingen wordt continu ontwikkeld en verder uitgebreid. Heeft u een optie die u graag op uw machine zou willen hebben, maar staat deze niet in de lijst? Neem dan met ons contact op. Onze machine zijn modulair uitbreidbaar, hierdoor zijn nieuwe optie’s altijd mogelijk!

Uitbreidingen:

Uitbreidingen zijn optie’ die voor onze machines mogelijk zijn om werkruimte/bewegingsruimte te vergroten of extra stijfheid aan onze machine toe te voegen. Ook kunt u kiezen voor motoren met extra koppel.

Dubbele X-as: deze optie wordt gebruikt om extra stijfheid aan de X-as toe te voegen. Een dubbele X-as wordt al standaard geleverd bij de Lead CNC 1500×1500 mm en 1500×2000 mm. Zodra u kiest voor een dubbele X-as optie, is een verhoogte X-as inclusief. Hierbij wordt de mogelijke verruimte op de Z-as verhoogte met minimaal 30mm. Met de optie: verhoogte X-as, worden de zijbalken van de X-as verlengt van 250mm naar 500mm. Hiermee kunt u de X-portaal zo instellen zodat u de mogelijk heeft om hogere werkstukken te frezen. Verlengde Z-as is bedoeld om door het bed van de machine heen te frezen. Hierbij kunt u denken aan de volgende situatie: U zet de machine op een plaat/tafel/werkstuk en begin te frezen. Met deze optie kunt u de dieper frezen. 

Als u kiest voor de steppermotor upgrade, worden uw motoren op uw machine geupgrade naar 2.56 N.m motoren. Deze optie is alleen mogelijk voor de Lead CNC.

Standaard steppermotoren lead CNC: 1.26 N.m                               N.m Standaard steppermotoren QB-22: 2.56 N.m

Freesmotoren:

Type motor: Vermogen: Toerental(RPM): Type spanklem: Buitendiameter:
Makita RT700C 800W 24000 Makita spanklem 6mm 65mm
Luchtgekoelde 1.5 kW 1500W 24000 ER11 65mm
Luchtgekoelde 2.2 kW 2200W 24000 ER20 80mm
Watergekoelde 2.2 kW 2200W 24000 ER20 80mm

Water of luchtgekoelde motoren?:

Het grote verschil tussen de manieren van koelen is het geluidsniveau. Een watergekoelde freesmotor heeft een geluidsniveau van ongeveer 50dB. De luchtgekoelde motor gaat al snel richting de 60 dB. Bij een watergekoelde motor is de setup iets uitgebreider. Hier komt dus een waterpomp en extra slangen bij kijken. Zodra u kiest voor een watergekoelde freesmotor zijn de en waterslangen en waterpomp inclusief.

Inspanmogelijkheden:

Met de optie’s van inspanmogelijkheden, kunt u kiezen uit het gebruik van slagmoeren in uw standaard geleverde MDF spoilerplaat. Naast deze optie, kunt u ook kiezen om uw Lead CNC of QB-22 uit te rusten met een aluminium bed. Hierbij heeft u ook de mogelijkheid om uw werkstuk op vast te klemmen. Doordat het aluminium bed gemaakt wordt uit onze V-slot profielen, kunt u m.b.v. deze gleuven en t-moeren gemakkelijk uw hele bed gebruiken als opspantafel.

Onze machines worden standaard gelevert met een MDF spoilerplaat. Mocht u kiezen voor een aluminiu bed, dan vervalt de MDF plaat. 

Accessoires:

De Z-Probe is een afneembaar onderdeel dat het vinden van de nul-positie van uw z-as vereenvoudigt bij het opzetten van uw Open CNC machine. Deze kit bevat een precisie-aanraakschijf en een spindelclip om een elektrische verbinding tot stand te brengen zodra de frees de schijf raakt. Het is volledig geïntegreerd met de software. 

Met de nieuwe XYZ Probe krijgt u de perfecte 0,0,0 resultaten voordat u met uw CNC-bewerking begint. Het beschikt over hoogwaardig vernikkeld aluminium dat is bewerkt tot een tolerantie van 0,1 mm. De XYZ Probe is volledig geïntegreerd in de software.

Onze stofschoen is een accessoires die u kunt monteren op onze freesmachines en uw stofafzuiging. Deze Stofschoen wordt standaard gelevert met een 100mm mondstuk voor de meest standaard stofafzuiginstallaties. 

Software cursus:

Met onze software cursussen krijgt u in een aantal gewenste uren, een overzichtelijk stappenplan voor het frezen van uw werkstukken. Samen met u lopen wij maken wij een tekening en gaan dit realiseren tot een werkstuk. Gemiddelde software cursus duurt 2 tot 4 uur. 

Idee voor een uitbreiding?:

Mocht u een goed idee hebben voor een uitbreiding van onze machine, die u graag wilt zien als een optie. Laat het ons hieronder weten, zodat wij wellicht deze optie kunnen doorvoeren.

Adriaen Banckertstraat 10, 3115 JE Schiedam

KvK Nr: 82420408

BTW Nr: NL862464122B01

+31(0)641807369

contact@opencnc.nl

Copyright 2024 © OpenCNC